Wat is er aan de hand met het fietspadenproject aan de Putsesteenweg?

26-10-2023

In augustus lekte uit dat het fietspadenproject aan de Putsesteenweg met een majeur probleem zat. Omdat het nieuwe fietspad een stuk door VEN-gebied moet, zou dat plots niet meer mogelijk zijn. Hoe komt het dat dat nu plots een probleem is voor een project dat al decennia aansleept?


In september 2022 is er blijkbaar een uitspraak geweest van de Raad voor Vergunningsbetwistingen over een varkensstal in VEN-gebied. Daaruit heeft ANB een nieuwe richtlijn opgesteld die verharding in VEN-gebied verbood. In het voorjaar van '23 werd de gemeente dan op de hoogte gesteld dat de vergunning voor het project op de helling kwam te staan. Daardoor zijn er aanpassingen gebeurd aan het plan waardoor het fietspad aan de Putsesteenweg toch voor een groot stuk aanliggend aan de rijweg zal komen, over de beek. Net zoals in het oorspronkelijke plan uit 2006..


CD&V zegt dat dit niet voor vertraging zal zorgen, de administratie durft hier geen uitspraken over doen. Dit is toch wel een van de belangrijkste dossiers van deze legislatuur - dat dus nog altijd niet verwezenlijkt zal worden - aangezien het heel veel rioleringsprojecten mogelijk maakt in de aanliggende wijken. Die inwoners wachten al twintig jaar op riolering.


In oktober komt de stuurgroep opnieuw samen om te overleggen over het project.